IRF Minősítések

 

-> Jelentkezés tanfolyamra

 

A Nemzetközi Rafting Szövetség (IRF) minősítéseit a hatóságok, rafting cégek és túravezetők igénye keltette életre, hogy megteremtse a globális standardokat a vadvízi túravezetői szakmában. Az IRF minősítéseket immáron egyre több helyen elfogadják vagy megkövetelik szerte a világon, vannak országok ahol akreditálták a nemzeti hatóságok az IRF minősítési rendszerét, máshol a rafting cégek követelik meg a túravezetőiktől.

Rafting cégeket, ahol elismerik az IRF minősítést, találhatunk a következő országokban: Ausztrália, Brazilia, Kolumbia, Costa Rica, Horvátország, Csehország, Franciaország, Görögország, Magyarország, Hollandia, Izland, Japán, Malajzia, Portugália, Skócia, Dél-Afrika, Spanyolország, Svájc, az Egyesült Államok és Venezuela. Vannak persze országok ahol megkövetelik emmellett a nemzeti minősítés meglétét.

 

Ha szeretnél IRF minősítést szerezni két lehetőséged van:

A. Részt veszel egy IRF Workshopon és levizsgázol

B. Részt veszel egy IRF tanfolyamon ami egy vizsgával zárul

 

Szerezhető IRF Minősítések:

IRF Raft

IRF Inline-Raft

IRF Safety Craft

 

Hogy megkapd az IRF minősítésedet mutasd be Instructorodnak:

1. Érvényes, 3 évnél nem idősebb elsősegély vizsgád

2. Munkatapasztalatod és vízreszállásaidat igazoló "log book"-odat

3. IRF regisztrációs díjat

 

Trainee, Guide and Safety Crafter         60.-Euro

Trip Leader                                         90.-Euro

Instructor                                          150.-Euro

 

A minősítések megújítási díja 3 évente 25.-Euro, amennyiben új igazolványt is szeretnél az újabb 25.-Euro. Az Instructori minősítések megújítása díjmentes amennyiben az Instructor megfelel az Award Scheme követelményeinek, ellenkező esetben új vizsga szükséges.