Awarness Level

 

 

->  Jelentkezés

Az "Awareness level", azaz az ismereti szint, az első lépcsőfok a tanfolyami oktatásban, mely a folyóvízi mentés veszélyeit ismeteti. Ezt a tanfolyamot elsősorban olyanok számára terveztük, akik folyóvízi munkájuk során kerülhetnek veszélybe - mint például: a vízi rendészet emberei, mentősök, tűzoltók, helikopteres életmentők, továbbá olyan természetes személyek vagy mentő csapatok, akiknek nincs folyóvízi környezetben magabiztos tapasztalatuk, de szeretnék az alapismereteket megszerezni. A maga nemében így tehát ezt a tanfolyamot nem javasoljuk a vízi környezetben már otthonosan és magabiztosan mozgó vadvízi kajakosoknak vagy vadvízi túravezetőknek.

Az egy napos tanfolyam fő célja, hogy az életmentőt ismertesse meg a sajat magára nézve veszélyes szituációkkal, azok kezelésével és a végzetes kimenetelű balesetek elkerülésének lehetőségeivel. Szó esik az alapvető mentő eszközök- és a személy testi épségét biztosító felszerelések használatáról, valamint arról, hogyan tanuljuk meg a víz erejét tisztelni, annak a mentési helyzeteket szolgáló lehetőségeit kihasználni. Sor kerül a méretes árvízek kapcsán fontos viselkedési folyamatok ismertetésére is.

 

Az "Awareness Level" tanfolyam, a nevével is azonos "ismereti" szintű, egyébként oktatótermi képzés, tehát az ezen részt vettek még nem tekinthetők  életmentőknek, még olyan esetben sem, ha munkavégzésüket akár technikusi szinten képzett (SRT) szakember felügyelné is.